ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ E-SHOP ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ WWW.GERMANOS.GR (Data Privacy Notice)

H εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και τηρεί την αρχή της διαφάνειας αναφορικά με την επεξεργασία τους. Με το παρόν κείμενο επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ειδικά αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων κατά την χρήση της ιστοσελίδας www.germanos.gr (εφεξής η Ιστοσελίδα), καθώς και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της ΓΕΡΜΑΝΟΣ (εφεξής e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ).

1. Ποια είναι η ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα;

Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είναι η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (εφεξής ΓΕΡΜΑΝΟΣ) με έδρα τον Άγιο Στέφανο Αττικής (23ο χλ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας) με τηλέφωνο 8001140000 από σταθερό ή 2108006000 από κινητό, 07:00-22:00, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 

2. Με ποιον μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων;

Για ενημέρωση σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί μας στο 8001140000 από σταθερό ή στο 2108006000 από κινητό.
Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, όπως αυτά αναφέρονται στην παράγραφο 7, μπορείτε να στείλετε e-mail στο customerprivacy@germanos.gr ή fax στο 2106373549 ή επιστολή στη διεύθυνση «Εξυπηρέτηση Πελατών Germanos, 23o χλ Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας 14565 Αθήνα» με θέμα «Άσκηση δικαιωμάτων προσωπικών δεδομένων» συνοδευόμενα από αντίγραφο της ταυτότητάς σας και αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό σύνδεσης του κινητού ή του σταθερού τηλεφώνου σας.

Η εταιρία ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει ορίσει σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Privacy Officer).

 

3. Ποιες κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και για ποιο σκοπό;

Για την απλή περιήγηση στην Ιστοσελίδα (browsing), καθώς και για την πλοήγηση και πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω του e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν απαιτείται εγγραφή.

Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την ταυτότητά σας.
Προσωπικά σας δεδομένα μέσω της Ιστοσελίδας και του e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ ενδέχεται να επεξεργαστούμε στην περίπτωση που χρήστης της Ιστοσελίδας πραγματοποιήσει εγγραφή μέσω της Υπηρεσίας My COSMOTE κάνοντας χρήση του COSMOTE ID. Ειδικότερα:

  • Δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εγγραφή και δημιουργία χρήστη, ήτοι Cosmote id π.χ. Email, Αριθμός κινητού, Ονοματεπώνυμο, κωδικός πρόσβασης, εναλλακτικό email ή/και κινητό.
  • Δεδομένα που προκύπτουν από τη χρήση της Υπηρεσίας My GERMANOS (π.χ. όνομα σύνδεσης, ώρα και διάρκεια σύνδεσης, μέσο σύνδεσης (web, app, κλπ), με σκοπό τον έλεγχο της σωστής της λειτουργίας, την αξιολόγηση και τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε.
  • Δεδομένα που μας παρέχετε για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ, όπως Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, ΑΦΜ, Ηλεκτρονική διεύθυνση, Αριθμό κινητού, Αριθμό σταθερού τηλεφώνου, Αριθμό ταυτότητας / Αριθμό διαβατηρίου, Επάγγελμα, Email, Ημερομηνία γέννησης.
  •  Στοιχεία επικοινωνίας σας πχ. Ονοματεπώνυμο και διεύθυνση email, τα οποία μας παρέχετε στο πλαίσιο συναλλαγής σας με το e-shop για παραγγελία ή αγορά προϊόντων με σκοπό την αποστολή ενημερώσεων που αφορούν αλλαγές, νέα ή προσφορές των προϊόντων και Υπηρεσιών της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και για τη διεξαγωγή ερευνών ικανοποίησης Δεδομένα που μας παρέχετε για την εξυπηρέτηση και διαχείριση αιτήματος, μέσω της φόρμας επικοινωνίας, όπως ενδεικτικά ακολουθούν (Ονοματεπώνυμο, φύλλο, ηλικία, email, αριθμός τηλεφώνου).
  • Δεδομένα που μας παρέχετε για την εγγραφή στο newsletter (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) μέσω της σχετικής φόρμας.
  • Δεδομένα που προκύπτουν από τη χρήση των συντομεύσεων προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter, Instagram και τον διαδικτυακό τόπο αναπαραγωγής video Youtube. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις συντομεύσεις αυτές για να συστήσετε τα προϊόντα μας στους φίλους σας.
  • Δεδομένα που μας παρέχετε για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς μέσα από το newsletter της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, όπως ενδεικτικά ακολουθούν (Ονοματεπώνυμο, φύλο, Διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, Πόλη, TK, Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό αριθμό), Email κλπ).

 

4. Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Για την περιήγηση στο www.germanos.gr, καθώς και στο e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ της Ιστοσελίδας δεν απαιτείται εγγραφή στην Ιστοσελίδα.

Σε περίπτωση που χρήστης της Ιστοσελίδας επιθυμεί να εγγραφεί μέσω του ΜΥ COSMOTE με την χρήση COSMOTE Id ή μέσω του My GERMANOS τότε τα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη διατηρούνται όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργός ο λογαριασμός τους.

 

5. Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα και για άλλους σκοπούς;

Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ δεν θα επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα για άλλους σκοπούς πέρα από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω. Σε περίπτωση που η ΓΕΡΜΑΝΟΣ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για άλλους σκοπούς, θα το κάνει μόνον αφού σας ενημερώσει σχετικά και λάβει τη σαφή συγκατάθεσή σας.

 

6. Ποιοι είναι οι αποδέκτες και για ποιο σκοπό τους διαβιβάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να είναι τρίτες εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για τον σχεδιασμό, την τεχνική υποστήριξη, τη βελτίωση της Ιστοσελίδας και των επιμέρους υπηρεσιών που παρέχονται μέσω αυτής και των microsites καθώς και για την τεχνική υποστήριξη συσκευών τεχνολογίας που αγοράζετε στο e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Στις περιπτώσεις αυτές οι τρίτες αυτές εταιρίες είναι εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκτέλεση ενός συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες μας και εφαρμόζοντας τις αυστηρές διαδικασίες του Ομίλου ΟΤΕ αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ΓΕΡΜΑΝΟΣ εξακολουθεί να έχει την ευθύνη αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Αποδέκτες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί να είναι:

  • Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέσω των οποίων πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων ή/ και υπηρεσιών.
  • Τρίτες εταιρίες που συνεργάζονται με την ΓΕΡΜΑΝΟΣ για την ανάπτυξη, υποστήριξη και παροχή της Υπηρεσίας My GERMANOS, οι οποίες ακολουθούν τους κανόνες επεξεργασίας και τις απαιτήσεις ασφάλειας που ορίζει η ΓΕΡΜΑΝΟΣ και συγκεκριμένα:
  1. Η εταιρία COGNITY, που παρέχει τεχνική υποστήριξη και η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Η διαβίβαση δεδομένων αφορά μόνο σε περιπτώσεις τεχνικής υποστήριξης (π.χ. επίλυση τεχνικών προβλημάτων).
  2. Η εταιρία MAILCHIMP που υποστηρίζει την υπηρεσία διαχείρισης και αποστολής  προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω Newsletters και η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.
  3. Η εταιρία Bold Ogilvy & Mather Α.Ε.Ε. που υποστηρίζει την υπηρεσία αποστολής των newsletters και η οποία εδρεύει στην Ελλάδα.
  4. Η εταιρία Hotjar που υποστηρίζει την Υπηρεσία βελτίωσης της εμπειρίας του χρήστη βάσει της πλοήγησης του και η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.
  1. Η εταιρία e-satisfaction ΑΕ, η οποία υποστηρίζει την υπηρεσία αποστολής προσωποποιημένων ερωτηματολογίων και η οποία εδρεύει στην Ελλάδα.
  2. Η εταιρία Reevoo Limited, η οποία υποστηρίζει την υπηρεσία αποστολής προσωποποιημένων ερωτηματολογίων και η οποία εδρεύει στην Μεγάλη Βρετανία.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τους ανωτέρω σκοπούς από τους συνεργάτες μας πραγματοποιείται κυρίως εντός Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε). Σε περίπτωση που συνεργαστούμε με εταιρίες εκτός Ε.Ε, αυτές θα επεξεργαστούν τα δεδομένα σας, μόνο μετά από εντολή μας και σε περίπτωση που υπάρχει απόφαση επάρκειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή εάν συμφωνηθούν οι κατάλληλες ρήτρες που διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Πέραν των παραπάνω περιπτώσεων, οι Εταιρίες δεν αποκαλύπτουν, δεν επεξεργάζονται και δεν δημοσιοποιούν τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η κοινοποίηση/διαβίβαση τους επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

 

7. Ποια είναι τα δικαιώματα σας ως χρήστης της Ιστοσελίδας και του e-shop ΓΕΡΜΑΝΟΣ σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;

Τα δικαιώματα που μπορείτε να ασκήσετε περιλαμβάνουν:

Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να λάβετε ενημέρωση σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που επεξεργαζόμαστε (π.χ. τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους τύπους δεδομένων, τους αποδέκτες στους οποίους κοινοποιούνται, το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρούνται) και να σας χορηγήσουμε αντίγραφα αυτών.

Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των δεδομένων σας (π.χ. διόρθωση της διεύθυνσης, στοιχείων επικοινωνίας, αριθμού ταυτότητας).

Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους υποβλήθηκαν σε επεξεργασία ή σε περίπτωση που ανακαλέσατε τη συγκατάθεση με βάση την οποία τα συλλέξαμε και επεξεργαστήκαμε.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας για συγκεκριμένο σκοπό.

Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα που έχετε παράσχει στην εταιρεία, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο που να έχει και αναγνώσιμη μορφή.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που δεν επιθυμείτε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Ακόμα, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3 Τ.Κ. 115 23, Αθήνα +30 210 6475600, email επικοινωνίας contact@dpa.gr).

Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα απαντήσει δωρεάν στα αιτήματά σας χωρίς καθυστέρηση εντός ενός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ενδέχεται η προθεσμία αυτή να παραταθεί για δύο (2) μήνες εάν αυτό απαιτείται λόγω της πολυπλοκότητας του αιτήματός σας. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσουμε για την εν λόγω παράταση και για τον λόγο της καθυστέρησης.

Εάν κρίνουμε ότι το αίτημά σας είναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την καταβολή εύλογου τέλους για την ικανοποίησή του λαμβάνοντος υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την εκτέλεσή του ή ακόμα και να αρνηθούμε να δώσουμε συνέχεια στο αίτημά σας.

 

8. Τι είδους μέτρα εφαρμόζονται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων;

H ΓΕΡΜΑΝΟΣ λαμβάνει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.
Αυτά είναι ενδεικτικά:

  • μέτρα για την αποτροπή πρόσβασης μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων (έλεγχος άδειας εισόδου).
  • μέτρα που εξασφαλίζουν ότι τα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα (έλεγχος άρνησης πρόσβασης).
  • μέτρα που εξασφαλίζουν ότι τα πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα να χρησιμοποιούν τα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο στα δεδομένα για τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί και ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, ή της χρήσης, ή μετά από την καταγραφή τους, να διαβιβαστούν, να αντιγραφούν, να τροποποιηθούν ή να διαγραφούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα (έλεγχος πρόσβασης στα δεδομένα).
  • μέτρα που εξασφαλίζουν ότι κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαβίβασης ή κατά τη διάρκεια μεταφοράς ή καταγραφής, τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να διαβιβαστούν, να αντιγραφούν, να αλλαχθούν ή να αφαιρεθούν από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, και ότι είναι δυνατό να ελεγχθούν και να εξακριβωθούν οι εκτελούντες την επεξεργασία, στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί προσωπικά δεδομένα μέσω εξοπλισμού μετάδοσης δεδομένων (έλεγχος διαβίβασης δεδομένων).
  • μέτρα που διασφαλίζουν ότι είναι δυνατό αναδρομικά να εξεταστεί και να εξακριβωθεί εάν και από ποιόν εισήχθησαν, τροποποιήθηκαν ή διαγράφηκαν προσωπικά δεδομένα στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων (έλεγχος εισόδου δεδομένων).
  • μέτρα που διασφαλίζουν ότι τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργάζονται τρίτα μέρη/ανάδοχοι, τυγχάνουν επεξεργασίας μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του συνδρομητή (έλεγχος αναδόχου).
  • μέτρα που διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί για διαφορετικούς σκοπούς μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία ξεχωριστά (κανόνας διαχωρισμού).

 

9. Υπηρεσίες από άλλες εταιρείες που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους

Google

Χρησιμοποιούμε το Google maps για χάρτες και τοποθεσίες π.χ. για την Αναζήτηση Καταστημάτων. Το Google maps παρέχεται από την Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ΗΠΑ. Με την ενσωμάτωση του Google Maps, η διεύθυνση IP μεταφέρεται απευθείας στην Google και αποθηκεύεται ένα cookie μόλις επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη σελίδα. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες και να εξαιρεθείτε οποτεδήποτε από την επεξεργασία δεδομένων από την Google στη διεύθυνση http://www.google.de/intl/de/policies/privacy .