Φεστ. Χορού Unlimited Access

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ – Κεντρική & Μικρή Σκηνή

Φεστ. Χορού Unlimited Access

26 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2015

Το Φεβρουάριο του 2015, η Αθήνα θα δει το χορό... διαφορετικά! Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access, που θα διεξαχθεί στη Στέγη ως «κορύφωση» του ευρωπαϊκού προγράμματος Unlimited Access, αποτελεί το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που γίνεται στην Ελλάδα για ανθρώπους με αναπηρία και χωρίς αναπηρία. Ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στη Στέγη, με ένα μήνυμα: Πάνω στη σκηνή του χορού είμαστε όλοι ίδιοι!

Το 2012, με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο, τέσσερις φορείς –British Council, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Vo’ Arte (Πορτογαλία) και Croatian Institute for Movement and Dance (Κροατία)– ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, το Unlimited Access. Βασικοί στόχοι του ήταν η δημιουργία και η προβολή παραστάσεων χορού για ανθρώπους με αναπηρία και η αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισής τους στο χώρο του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Στέγη πραγματοποίησε τα δύο τελευταία χρόνια μια σειρά εργαστηρίων σύγχρονου χορού, στα οποία συμμετείχαν άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες, αλλά και χωρίς αναπηρία, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Οι μεικτές ομάδες που δημιουργήθηκαν, «δούλεψαν» με το σώμα, πειραματίστηκαν με την κίνηση και εμπνεύστηκαν τη δική τους παράσταση, με στόχο το Φεστιβάλ Χορού Unlimited Access στην Αθήνα, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με χορογραφίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες στο σύνολό τους, που θα αποδείξουν εμπράκτως ότι ο χορός είναι για όλους!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΔΙΑΡΚΕΙΕΣ:
- Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 / ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ / 20:30 / evolution - CLAIRE CUNNINGHAM (17min διάρκεια χωρίς διάλειμμα)
- Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 / ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ / 22:00 / MAGNOLIA - IMRC (40min διάρκεια χωρίς διάλειμμα)
- Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ / 20:30 / ΚΑΡΑΓΙΑΝ-ΜΕΓΑ-ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (1h30min με διάλειμμα)
- Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2015 / ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ / 20:30 / TWO FOR C - CANDOCO (12min διάρκεια χωρίς διάλειμμα)
- Σάββατο, Φεβρουαρίου 28, 2015 / ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ / 21:30 / EDGE - CiM COMPANY & ΠΡΟΒΟΛΗ (45min διάρκεια χωρίς διάλειμμα)
- Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015 / ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ / 20:30 / SIMULANTE BANDE-VerTeDance (60min διάρκεια χωρίς διάλειμμα)