Δήλωσε το Καρτοκινητό σου

Τι σημαίνει «ταυτοποίηση καρτοκινητών»;
Βάσει του νόμου 3783/2009, θα πρέπει όλοι οι χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας να δηλώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέχρι τις 30/07/2010, διαφορετικά θα χάσουν το δικαίωμα χρήσης της σύνδεσης τους, από την επόμενη κιόλας μέρα!
Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, ο αριθμός του καρτοκινητού σου, θα έχει... ονοματεπώνυμο! 

Σκοπεύεις να αποκτήσεις νέο καρτοκινητό;
Για να ενεργοποιηθούν νέες συνδέσεις καρτοκινητής, θα πρέπει πρώτα να έχουν δηλωθεί τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη! Μόλις αγοράσεις νέο καρτοκινητό, για να μπορέσεις να το ενεργοποιήσεις και να το χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να δηλώσεις πρώτα τα στοιχεία σου. Διαφορετικά, θα είναι αδύνατη η χρήση του καρτοκινητού σου.

Έχεις ήδη καρτοκινητό; Δήλωσέ το!
Αν έχεις ήδη καρτοκινητό και δεν το έχεις δηλώσει μέχρι τις 30/7/2010 δεν θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις, ανεξάρτητα αν διαθέτεις ή όχι δωρεάν χρόνο ομιλίας. Για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έρθεις σε ένα κατάστημα για να το δηλώσεις και να το ενεργοποιήσεις πάλι.

Μάθε πού δηλώνεις τα στοιχεία σου!

Μπορείς να δηλώσεις τα στοιχεία σου εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα σε ένα από τα 436 σημεία του δικτύου καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου για τη δήλωση του καρτοκινητού;
Για να δηλώσεις το καρτοκινητό σου, αρκεί να έχεις μαζί σου:

 • την κάρτα SIM του καρτοκινητού σου
 • την αστυνομική σου ταυτότητα ή το διαβατήριό σου

Μέχρι πόσες κάρτες μπορώ να δηλώσω στο όνομά μου;
Αν είσαι χρήστης περισσότερων από μια συνδέσεων καρτοκινητής, μπορείς να δηλώσεις όσες κάρτες θέλεις αρκεί να μην παραλείψεις να δηλώσεις - για την κάθε κάρτα που έχεις - τον αριθμό της SIM της κάρτας (είναι ο 20ψήφιος αριθμός που αναγράφεται πάνω στην κάρτα SIM).
Επιπλέον, για κάθε μία από τις κάρτες που διαθέτεις, έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις αν η χρήση της κάρτας θα γίνεται από εσένα ή κάποιον άλλον κάτοχο. Σ' αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να δηλώσεις και τα παρακάτω στοιχεία:

 • ονοματεπώνυμο κατόχου
 • πατρώνυμο κατόχου
 • αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο κατόχου εφόσον ο κάτοχος είναι ενήλικας. Αν ο κάτοχος είναι ανήλικος, αστυνομική ταυτότητα δεν απαιτείται.
 • τόπο και ημερομηνία γέννησης κατόχου

Συνδρομητές κάτω των 18 
Οι συνδρομητές που θα προσέλθουν να δηλώσουν τα στοιχεία τους θα πρέπει να είναι άνω των 18. Εφόσον οι συνδρομητές είναι κάτω των 18, η δήλωση των καρτοκινητών γίνεται από έναν ενήλικα, όπως πχ τον κηδεμόνα, ο οποίος θα δηλώσει αντί αυτού τα στοιχεία του, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ταυτοποίηση καρτοκινητών για εταιρίες
Αν η εταιρία σας κάνει χρήση καρτοκινητών μπορείτε να δηλώσετε όσες κάρτες θέλετε. Για την δήλωση των στοιχείων, ο νόμιμος εκπρόσωπος θα πρέπει να έχει μαζί του: 

 • τον αριθμό κλήσης του κάθε καρτοκινητού και τον 20ψήφιο αριθμό της κάρτας SIM που του αντιστοιχεί
 • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου
 • το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο των κατόχων
 • ΦΕΚ - κατασταστικό εταιρίας
 • σφραγίδα εταιρίας
 • αποδεικτικό ΑΦΜ εταιρίας

Χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες καρτοκινητών; 
Για να λύσεις όλες σου τις απορίες σχετικά με τη δήλωση καρτοκινητών μπορείς να απευθυνθείς στο εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ ή να καλέσεις την Εξυπηρέτηση Πελατών Καρτοκινητής στο 1313 για What's up και COSMOΚΑΡΤΑ, στο 1299 για FROG και στο 1277 για CIAO. Ακόμα μπορείς να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου ηλεκτρονικά, στη γραμμή επικοινωνίας Call Me Back, και να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου.

Γιατί χρειάζεται η ταυτοποίηση καρτοκινητών;  
Η δήλωση των στοιχείων, όπως αυτή προκύπτει από τον σχετικό νόμο, βοηθά την αποτελεσματικότερη δίωξη και εξιχνίαση αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, με τη δήλωση στοιχείων θα εξυπηρετείσαι πιο εύκολα και πιο γρήγορα κάθε φορά που καλείς την εξυπηρέτηση πελατών καρτοκινητής, καθώς δεν θα χρειάζεσαι να θυμάσαι τον Ατομικό Αριθμό Χρήστη.

Προσοχή 

 • Η ταυτοποίηση καρτοκινητού είναι εντελώς δωρεάν.