Τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΤΕ για Ανακύκλωση Συσκευών και πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια για ένα καλύτερο, βιώσιμο αύριο! Έτσι, ανακυκλώνοντας την παλιά σου συσκευή σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή COSMOTE, παράλληλα ενισχύεις τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Εναλεία, για τον καθαρισμό των θαλασσών και ακτών σε 4 ελληνικά νησιά.
Έλα κι εσύ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.
Είναι απλό!
Γεμίζοντας με την πολύτιμη συμβολή σου τους κάδους ανακύκλωσης του δικτύου καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ-COSMOTE
με πάνω από 100.000 συσκευές, θα ολοκληρώσουμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας σε 4 ελληνικά νησιά,
όπου θα καθαρίσουμε θάλασσες και παραλίες από απορρίμματα.
Πρόγραμμα Ανακύκλωσης
στα καταστήματα του Ομίλου
Mediterranean
Cleanup project
Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα καταστήματα του Ομίλου

Η ανακύκλωση συσκευών είναι μέρος της καθημερινότητάς μας!
Στον ΓΕΡΜΑΝΟ και στην COSMOTE, από το 2013, έχουμε εφαρμόσει το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα καταστήματά μας,
δημιουργώντας τις συνθήκες για περιβαλλοντική, αλλά και κοινωνική αλλαγή.

Χάρη στη σημαντική ευαισθητοποίηση των πελατών μας, έχουμε επιτύχει να συγκεντρώσουμε & να ανακυκλώσουμε μια μεγάλη ποσότητα συσκευών, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία και τα οικοσυστήματα. Ακόμα, με τη συνεισφορά τους έχουμε συμβάλει ενεργά στην επίτευξη των εθνικών στόχων ανακύκλωσης με τρόπο μετρήσιμο και τεκμηριωμένο, καλλιεργώντας κουλτούρα αλληλεγγύης και περιβαλλοντική συνείδηση.

Μόνο το 2021, στα καταστήματά μας συγκεντρώσαμε όλοι μαζί:
~119.000
συσκευές
Έτσι, εξοικονομήσαμε μία σημαντική ποσότητα φυσικών πόρων, δημιουργώντας ένα πραγματικό «ορυχείο» ανάκτησης μετάλλων.
~54kg
Ασήμι
~5kg
Χρυσός
~2t
Χαλκός
~3kg
Παλλάδιο
20,7t
μπαταριών
Η ανακύκλωση αυτών είχε ως αποτέλεσμα
την αποτροπή ρύπανσης
620 εκατ. m3
νερού
2.233 τεμ.
μελανοδοχείων
Η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωσή τους είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας που αντιστοιχεί σε
16.500 lt
πετρελαίου
Ο στόχος μας για την 3ετία 2022-2024
400.000
συσκευές
Γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής, μιας αλλαγής μετρήσιμης.
Βρες το κοντινότερο σε εσένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή COSMOTE και πήγαινε την παλιά σου συσκευή για ανακύκλωση!
Βρες το!
Δες ποιες συσκευές μπορείς να ανακυκλώσεις
Smartphones, κινητά τηλέφωνα, σταθερά τηλέφωνα wired & cordless, tablets, καθώς και αξεσουάρ, όπως φορτιστές, wearables & power banks.
Mediterranean Cleanup project by  

Η ΕΝΑΛΕΙΑ είναι μια κοινωνική, περιβαλλοντική εταιρεία που στοχεύει, σε συνεργασία με τις αλιευτικές κοινότητες, στην επίλυση δύο προβλημάτων, τα οποία συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό: τη μείωση των ιχθυαποθεμάτων & τη θαλάσσια πλαστική ρύπανση. Όραμά της είναι ένα βιώσιμο θαλάσσιο οικοσύστημα με τη συμβολή του ανθρώπου.

Μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, με σκοπό να μεγιστοποιήσουμε τον θετικό αντίκτυπό μας στον κόσμο. Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε άμεσα στην ευαισθητοποίηση του κοινού και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη των στόχων μας. Έτσι, συγκεντρώνοντας και με τη δική σου συμβολή περισσότερες από 100.000 συσκευές στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE, θα ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό από απορρίμματα σε θάλασσες και παραλίες 4 ελληνικών νησιών.

1ος Χρόνος
Μέσα στο 2022, με τη συνεισφορά τουλάχιστον 6 αλιευτικών σκαφών και περισσότερων από 25 επαγγελματιών αλιέων, που θα συλλέγουν πλαστικό από τη θάλασσα και τις παράκτιες περιοχές, αλλά και με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τοπικών σχολικών κοινοτήτων, θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στην έμπρακτη προώθηση των αρχών της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα:
 
Παραλίες στη Σκιάθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τον Αγ. Νικόλαο Κρήτης θα καθαριστούν με τη βοήθεια των σχολικών κοινοτήτων που ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης.
 
Περισσότερα από 100-200 κιλά πλαστικού υπολογίζεται να συλλεχθούν από τους καθαρισμούς των παραλιών με τις τοπικές σχολικές κοινωνίες και περισσότερα από 7.000 κιλά θαλάσσιου πλαστικού να συλλεχθούν από τους καθαρισμούς με τους επαγγελματίες αλιείς.
 
Το 100% των υλικών που θα συλλεχθούν θα υποβληθεί σε υπεύθυνη διαχείριση και ανακύκλωση από πιστοποιημένους συνεργάτες της ΕΝΑΛΕΙΑ.
 
Σημαντικό ποσοστό αυτών των υλικών θα μετατραπεί σε νέα ανακυκλωμένα προϊόντα.
Επόμενα Βήματα
Στην επόμενη φάση της δράσης μας, σε συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ, στοχεύουμε:
 
Να διευρύνουμε το δίκτυο των νησιών όπου δραστηριοποιούμαστε, καθαρίζοντας θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές από πλαστικά απορρίμματα.
 
Να πραγματοποιήσουμε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τοπικών σχολικών κοινοτήτων, αλλά και να συνεργαστούμε μαζί τους για τον καθαρισμό παραλιών.
 
Να καθαρίσουμε δυσπρόσιτες παράκτιες περιοχές, με την υποστήριξη τοπικών αλιευτικών κοινοτήτων.
 
Να προωθήσουμε για υπεύθυνη διαχείριση & ανακύκλωση από πιστοποιημένους συνεργάτες της ΕΝΑΛΕΙΑ το 100% των υλικών που θα συλλέγονται.
 
Να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων προϊόντων μέσα από την ανακύκλωση σημαντικού μέρους των απορριμμάτων που θα συγκεντρωθούν.
Προηγούμενες δράσεις
Κάθε μικρή συμβολή είχε μεγάλο αντίκτυπο!
περισσότερα από
500kg
θαλάσσιου πλαστικού
Καθαρισμός ακτής Κάστρο στη Σκιάθο
Απρίλιος 2022   Σκιάθος
Από τις αρχές Απριλίου μια ομάδα από έμπειρους επαγγελματίες αλιείς της Σκιάθου έχει αναλάβει να συμβάλλει στον καθαρισμό των τοπικών θαλασσών από τα πλαστικά.
Έτσι, με την υποστήριξη της COSMOTE, 4 αλιευτικά συλλέγουν πλαστικά απορρίμματα που ψαρεύουν με τα δίχτυα τους από δυσπρόσιτες ακτές, αφήνοντας πιο καθαρό το θαλάσσιο περιβάλλον. Μέσα από τις δράσεις αυτές, στις ακτές της Σκιάθου έχουν ήδη προκύψει περισσότερα από 500 κιλά πλαστικού, το οποίο συγκεντρώνεται και αποστέλλεται για ανακύκλωση. Μάλιστα, μεγάλο ποσοστό αυτού, ανακυκλώνεται από συνεργάτες της ΕΝΑΛΕΙΑ και επαναχρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων προϊόντων, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
περισσότερα από
60kg
θαλάσσιων απορριμμάτων
Καθαρισμός της παραλίας Βασιλιάς
Μάιος 2022   Σκιάθος
Μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και καθηγητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Σκιάθου ένωσαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο πρόγραμμα Mediterranean Cleanup, για τον καθαρισμό της παραλίας Βασιλιάς.
Επόμενες δράσεις
Μαζί δημιουργούμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο!
Ιούνιος
2022
  Ληξούρι Κεφαλονιάς
Καθαρισμός της παραλίας Φύκια
Μαθητές και καθηγητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Κεφαλονιάς θα γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθειά μας για έναν πιο πράσινο πλανήτη, λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα Mediterranean Cleanup, για τον καθαρισμό της παραλίας Φύκια.
Ιούνιος
2022
  Κέρκυρα
Καθαρισμός παραλίας στην Κέρκυρα
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τις τοπικές σχολικές κοινότητες και προχωράμε σε καθαρισμό επιλεγμένης παραλίας στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με την Εναλεία, στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cleanup.
Σεπτέμβριος
2022
  Άγιος Νικόλαος Κρήτης
Καθαρισμός παραλίας στην Κρήτη
Στο πλαίσιο του προγράμματος Mediterranean Cleanup, συμμαχούμε με τις τοπικές σχολικές κοινότητες για τον καθαρισμό επιλεγμένης παραλίας στην Κρήτη, σε συνεργασία με την Εναλεία.