Επιστροφή

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές ερωτήσεις για να λύσεις όλες τις απορίες σου για το COSMOTE One

Τι είναι το COSMOTE One;

To COSMOTE One είναι ένα σχήμα στο οποίο μπορεί να συμμετέχει ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα COSMOTE Mobile με πάγιο ≥25€ ή COSMOTE Mobile ΚαρτοΣυμβόλαιο με πάγιο ≥30€, και ένα Πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play 24 ή ταχύτητας VDSL. Μέσα από αυτό το σχήμα απολαμβάνεις όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα προγράμματα σταθερής και κινητής αντίστοιχα, συν επιπλέον οφέλη.

Πόσα σχήματα COSMOTE One υπάρχουν;

Οι επιλογές και οι δυνατότητες που έχεις είναι πολλές. Οι εκπρόσωποί μας στην Εξυπηρέτηση Πελατών Σταθερής & Κινητής Ομίλου ΟΤΕ στο 13888, καθώς και στα Καταστήματα COSMOTE & ΓΕΡΜΑΝΟΣ μπορούν να σε βοηθήσουν να επιλέξει το σχήμα που σου ταιριάζει καλύτερα.

Τι κερδίζω με το COSMOTE One;

Με το COSMOTE One κερδίζεις έκπτωση στο πάγιο του προγράμματος COSMOTE Mobile, σύμφωνα με το πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play που θα επιλέξεις. Συγκεκριμένα, κερδίζεις 15% έκπτωση αν επιλέξεις ένα COSMOTE Home Double Play με ταχύτητα 24Mbps και 20% αν επιλέξεις ένα COSMOTE Home Double Play με ταχύτητες VDSL. Επιπλέον, απολαμβάνεις μια σειρά από οφέλη:

 • Το σταθερό με το κινητό (ή τα κινητά στην περίπτωση των σχημάτων COSMOTE One Family), μιλούν δωρεάν μεταξύ τους γιατί έχουν επιπλέον 1.000 λεπτά ομιλίας από το σταθερό προς τα κινητά που συμμετέχουν και 1.000 λεπτά ομιλίας από τα αντίστοιχα κινητά προς το σταθερό.
 • Στα COSMOTE One Family, οι κινητές συνδέσεις που συμμετέχουν μοιράζονται μία δεξαμενή με έως 4GB Internet, έως 4000 λεπτά ομιλίας και 4000 SMS.
 • Όλες οι κινητές συνδέσεις που συμμετέχουν έχουν πρόσβαση στο 4G δίκτυο.
 • Δωρεάν cloud με αποθηκευτικό χώρο 15GB για να αποθηκεύεις, να διαχειρίζεσαι και να μοιράζεσαι με ασφάλεια φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία από όλες τις συσκευές (COSMOTE Cloud). Μάθε περισσότερα
 • Αν έχεις παράλληλα και COSMΟΤΕ TV, έχεις και την υπηρεσία COSMOTE TV GΟ, με την οποία μπορείς να βλέπεις επιλεγμένα προγράμματα της COSMOTE TV μέσα κι έξω από το σπίτι, από το smartphone ή το tablet σου. Μάθε περισσότερα
 • Δυνατότητα για ένα φάκελο με τους λογαριασμούς κινητού, σταθερού και εάν υπάρχει, και COSMOTE TV.
 • Νέα αναβαθμισμένη εμπειρία προσωπικής εξυπηρέτησης καθώς με ένα απλό τηλεφώνημα στο 13888, δύο άνθρωποι, που θα γνωρίζεις με το όνομά τους, θα σε ενημερώνουν, θα σε συμβουλεύουν και θα σε φροντίζουν προσωπικά.

Και βεβαίως εξακολουθείς να απολαμβάνεις τα παρακάτω:

 • Δωρεάν Internet Wi-Fi σε 300.000 χιλιάδες σημεία στην Ελλάδα και σε 17 εκατομμύρια στο εξωτερικό (αποκλειστική υπηρεσία COSMOTE My WiFi). Μάθε περισσότερα
 • Τεχνολογία VDSL: Στο σπίτι με μια σταθερή σύνδεση μπορούν όλοι να σερφάρουν ταυτόχρονα, με τις υψηλότερες ταχύτητες έως 50Mbps. Μάθε περισσότερα
 • Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για ασφαλές Internet στο σπίτι με antivirus, firewall, antispam, parental control και browsing protection (COSMOTE Secure), με τους πρώτους 2 μήνες δωρεάν.
 • Υπηρεσίες ασφαλούς χρήσης του κινητού από τα παιδιά (COSMOTE Smile). Μάθε περισσότερα

Μπορώ να καλώ δωρεάν από το κινητό προς το Σταθερό που συμμετέχει στο COSMOTE One;

Ναι. Η γραμμή κινητής COSMOTE που συμμετέχει στο COSMOTE One μπορεί να καλεί το σταθερό του COSMOTE One, έχοντας στη διάθεση της πακέτο 1000’. Αντίστοιχα, το Σταθερό έχει στη διάθεση του ένα ξεχωριστό πακέτο 1000’ για να καλεί δωρεάν τη γραμμή ή γραμμές κινητής τηλεφωνίας COSMOTE που συμμετέχουν στο COSMOTE One. Στην περίπτωση των COSMOTE One Family, όλα τα μέλη που συμμετέχουν θα καταναλώνουν από κοινού το πακέτο 1000’ για κλήσεις προς το σταθερό του σπιτιού. Αντίστοιχα το πακέτο 1000’ από το σταθερό, θα μπορεί να καταναλωθεί για κλήσεις προς τα κινητά όλων των μελών που συμμετέχουν.

Μπορώ να έχω παραπάνω από ένα COSMOTE One;

Επιτρέπεται η ενεργοποίηση έως 2 COSMOTE One ανά ΑΦΜ, αρκεί να διαθέτεις 2 συμβατά προγράμματα κινητής & 2 σταθερής αντίστοιχα.

Εάν είμαι συνδρομητής ενός προγράμματος σταθερής και ταυτόχρονα συνδρομητής ενός προγράμματος κινητής, αλλά όχι COSMOTE One, η τελική τιμή θα είναι η ίδια;

Όχι. Εάν έχεις COSMOTE One έχεις επιπλέον έκπτωση στο πάγιο του προγράμματος COSMOTE Mobile έως 20% ανάλογα με το πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play που θα επιλέξεις. Η τελική τιμή, είναι το άθροισμα του παγίου των δύο προγραμμάτων, με την σχετική μείωση στο πάγιο του προγράμματος COSMOTE Mobile.

Παρέχεται και COSMΟΤΕ TV με το COSMOTE One;

Η COSMOTE TV δεν περιλαμβάνεται μέσα στο σχήμα COSMOTE One. Όμως αν αποκτήσεις COSMOTE One μπορείς να αποκτήσεις και COSMOTE TV, και να επωφεληθείς από την καλύτερη τιμή που δικαιούσαι ως πελάτης σταθερής COSMOTE. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις επιλεγμένα προγράμματα της COSMOΤΕ TV, με την υπηρεσία COSMOTE TV GO, από το κινητό ή το tablet μέσα και έξω από το σπίτι.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το COSMOTE TV GO;

Μπορείς να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία στο MY TV, είτε μέσω του ΜΥ COSMOTE, είτε σε ένα Κατάστημα COSMOTE ή Γερμανός ή καλώντας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Σταθερής & Κινητής Ομίλου ΟΤΕ, στο 13888.
Κατά την ενεργοποίηση, μπορείς να δηλώσεις έως 1 σύνδεση ADSL/VDSL και έως 2 συνδέσεις κινητής COSMOTE.
Όταν η υπηρεσία ενεργοποιηθεί θα λάβεις μέσω SMS τους κωδικούς σύνδεσης (Όνομα Σύνδεσης και Κωδικό PIN).

Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις του smartphone/tablet για χρήση της υπηρεσίας COSMOTE TV GO;

Έχετε τη δυνατότητα να συσχετίσετε έως δυο συσκευές στο λογαριασμό σας. H συσχέτιση πραγματοποιείται αυτόματα κατά την πρώτη σύνδεση σας, από τη συσκευή, με τους κωδικούς σας. Για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας ελέγξτε ότι το κινητό ή το tablet σας ικανοποιεί υποχρεωτικά τις παρακάτω προδιαγραφές:

 • iOS 7.x , 8.x, 9.x
 • Android 4.2.x, 4.3.x, 4.4.x και 5.x
 • Ανάλυση οθόνης για Smarthphone: 800×480 ή μεγαλύτερη
 • Ανάλυση οθόνης για Tablet: 1280×800 ή μεγαλύτερη

Για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων περιεχομένου δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση κάποιου προγράμματος σε συσκευές που έχουν γίνει Root ή Jailbreak.
Δεν υποστηρίζονται συσκευές με επεξεργαστή Intel Atom.

Πώς λειτουργεί το COSMOTE My WiFi;

Κάθε συνδρομητής Cosmote Home Double Play που ενεργοποιεί την υπηρεσία COSMOTE My WiFi, μετατρέπει το router του σε WiFi Spot, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της κοινότητας Fon να συνδέονται δωρεάν στο Internet όταν βρίσκονται στην εμβέλειά του router του. Αυτόματα, ο πελάτης COSMOTE Home Double Play αποκτά δωρεάν πρόσβαση σε αντίστοιχα σημεία που έχουν δημιουργήσει άλλα μέλη της κοινότητας. Έτσι, δημιουργείται ένα εκτεταμένο δίκτυο WiFi Spots από τους πελάτες Cosmote Home Double Play, για χρήση από τους ίδιους. Για να έχεις τη δυνατότητα σύνδεσης σε άλλα WiFi σημεία, θα πρέπει το router σου να παραμένει ανοιχτό, ώστε το μέρος του δικτύου που διατίθεται για αυτήν τη χρήση, να είναι προσβάσιμο από τους άλλους χρήστες της υπηρεσίας

To router που έχω είναι συμβατό για το COSMOTE My WiFI;

Παρέχονται τα παρακάτω συμβατά router με το COSMOTE My WiFi:

 • ZTE H108NS (για ADSL συνδέσεις)
 • ZTE 931VII (για VDSL συνδέσεις)
 • Speedport W724 (για VDSL συνδέσεις)
 • Speedport Entry 2i (για ADSL/VDSL συνδέσεις)

Αν δεν έχεις συμβατό εξοπλισμό, επισκέψου ένα από τα καταστήματά μας COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή κάλεσε στο 13888 και υπόβαλε αίτημα για αλλαγή εξοπλισμού (router) λόγω COSMOTE My WiFi. Παράλληλα, πες μας να ενεργοποιήσουμε το COSMOTE My WiFi.

Μπορώ να έχω πρόσβαση στις ταχύτητες 4G/4G+ της COSMOTE;

Με την ενεργοποίηση του COSMOTE One, όλοι οι συνδρομητές απολαμβάνουν αυτόματη ενεργοποίηση της πρόσβασης στις ταχύτητες του δικτύου 4G/4G+ της COSMOTE.
Σε περίπτωση που το COSMOTE One ενεργοποιηθεί με πρόγραμμα COSMOTE Mobile PLUS Family, όλα τα μέλη του προγράμματος θα απολαμβάνουν ταχύτητες COSMOTE 4G και 4G+.

Τι λογαριασμό θα λαμβάνω;

Αν επιθυμείς, μπορείς να λαμβάνεις έναν φάκελο που θα περιέχει δύο ξεχωριστούς λογαριασμούς έναν για το κινητό, και έναν για το σταθερό και COSMOTE TV.