Παραστάσεις στην Αθήνα

ΑΚΑΔΗΜΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Θέατρο: ΑΚΑΔΗΜΟΣ

Παράσταση: Πρωταγωνίστριες

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία : Μανούσος Μανουσάκης
Μετάφραση : Τζούλια Κράλιοβιτς
Σκηνικά – Κοστούμια : Αννα Μαχαιριανάκη
Μουσική επιμέλεια : Μανώλης Μανουσάκης
Φωτισμοί : Παναγιώτης Μανούσης
Βοηθός σκηνοθέτη : Νίκος Χρηστίδης
Παραγωγή : Θεατρικές επιχειρήσεις Χ. Κράλιοβιτς

 

 

Παίζουν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Υρώ Λούπη, Σπύρος Μεργιανός, Πέτρος Ξεκούκης, Ιουλία Καλογρίδη, Πέτρος Πέτρου, Συνεργάζεται η Όλγα Πολίτου

Ιστορία:

Το έργο διαδραματίζεται στο Γιορκ της Πενσυλβανίας το 1958, όπου δύο αποτυχημένοι Σαιξπηρικοί ηθοποιοί ο Τζακ (Γιώργος Παρτσαλάκης) και ο Λιο (Σωτήρης Καλυβάτσης) δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η ευκαιρία της ζωής τους παρουσιάζεται όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα (Όλγα Πολίτου) αφήνει την περιουσία της στα ανίψια της Μαξ και Στιβ που έχει να δει 30 ολόκληρα χρόνια.
Θα καταφέρουν να δώσουν την παράσταση της ζωής τους υποδυόμενοι τα ανίψια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί? Και κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους όταν κατά τύχη πληροφορούνται ότι τα ανίψια Μαξ και Στιβ είναι….ΚΟΡΙΤΣΙΑ???
Μια γλυκύτατη ξαδέρφη (Υρώ Λούπη), ένας καχύποπτος πάστορας (Σπύρος Μεργιανός), ένας ψευτογιατρός (Πέτρος Ξεκούκης) με τον όχι και τόσο εύστροφο γιο του (Πέτρος Πέτρου), κι ένα ερωτευμένο κορίτσι με πατίνια (Ιουλία Καλογρίδη) συμπληρώνουν το παζλ σε μια ανατρεπτική, διασκεδαστική, τρυφερή μα και επίκαιρη κωμωδία, καθώς όλη η Ευρώπη γιορτάζει την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατο του Σαίξπηρ, Παρτσαλάκης - Καλυβάτσης δίνουν τον «καλλίτερο» εαυτό τους στα «Αποσπάσματα από τον Σαίξπηρ» που προσπαθούν… να ερμηνεύσουν.
 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Από Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη στις 19:30, Παρασκευή στις 21:30, Σάββατο & Κυριακή στις 18:30 & 21:30