Παραστάσεις στην Αθήνα

Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Θέατρο: ΚΙΒΩΤΟΣ

Παράσταση: Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Την πρωτότυπη μουσική οι Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Αλέξανδρος Χρηστάρας, τον σχεδιασμό κοστουμιών ο Νίκος Χαρλαύτης, τη φωτογραφία και το μακιγιάζ ο Αχιλλέας Χαρίτος, τη χορογραφία ο Αλέξης Φουσέκης και τον σχεδιασμό των φώτων ο Σάκης Μπιρμπίλης.
Εικαστικοί καλλιτέχνες:   Έλενα Παπαδημητρίου και Βασίλης Πέρρος.
Παραγωγή : Θεατρικές σκηνές
Ομάδα naan
Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων.
 

Παίζουν: Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξάς, Δημήτρης Γεωργαλάς, Αγησίλαος Αλεξίου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Στάθης Ματζώρος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Φανή Γέμπτου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης.
Τραγουδάνε: Η Φανή Γέμπτου και ο Όθωνας Μεταξάς
Χορεύουνε: Η Αλέξης Φουσέκης και Αναστασία Κελέση   

Ιστορία: Το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε από την ομάδα  το καλοκαίρι του 2016 για 25 μόνο παραστάσεις,  σε μια παραδοσιακή αυλή στο Γκάζι, βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό.
Αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα με την στήριξη των θεατρικών σκηνών, αποφάσισε να επαναλάβει το εγχείρημα μεταμορφώνοντας  το θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, σε  σκοτεινό film noir theater και διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του 50 καθώς και την μυθιστορηματική σαγήνη του συγγραφέα Γιάννη Μαρή.  
Το μυθιστόρημα «Η κυρία της νύχτας δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» σε συνέχειες και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ.  Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του 50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας, την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση, όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος, προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 19:00