Παραστάσεις στην Αθήνα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ

 

 

 

 

 

 

 
Θέατρο: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

Παράσταση: "Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ"

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

«H μεγάλη διαδήλωση του ενός» του Δημήτρη Λέντζου

Σκηνοθεσία / Ερμηνεία: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Μουσική: Μιχάλης Τερζής

Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος

Τραγούδι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Νίκος Ανδρουλάκης

Στις φωνές, ακούγεται η θεατρική ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας «Το τρίτο κουδούνι»

Παίζουν:

Παναγιώτης Σπηλιόπουλος

Ιστορία: 

Αντρέας ετών 55. Χαμένος μέσα στην απαξία, μπλεγμένος στον ιστό της αναξιοκρατίας καταλαβαίνει πως οι συγκεντρώσεις με το πέρας της ώρας δείχνουν έντονη την ερημιά της μεγαλούπολης. Οι έρωτες, η αγάπη για ελευθερία και ισότητα τον βούλιαξαν στο πολιτικό πάθος.

Για μια στιγμή η δύναμη του ονείρου επαναστατεί- ο εσώτερος εαυτός του, η αλήθεια του αγώνα για μια έντιμη επιβίωση, για ένα υγιέστερο αύριο για μια ισονομία για όλους.

Η δυνατή ερμηνεία του ηθοποιού Παναγιώτη Σπηλιόπουλου αποδίδει καίρια και αναδεικνύει την βαρύτητα και τα έντονα συναισθήματα που εσωκλείει το φαινομενικά θα έλεγα λιτό κείμενο του συγγραφέα.

Στην Μεγάλη Διαδήλωση του Ενός δεν στέκει εμπόδιο το βουνό εμπρός μας αλλά το χαλίκι στο παπούτσι.

Δεν τελειώνουν οι επαναστάσεις γιατί κι αυτές είναι μια ιδιότυπη μορφή τέχνης του ανθρώπου.

Έργο με έντονα σημεία δράματος αλλά και ιλαρότητας, κείμενο πολιτικό μέσα από προσωπική κατάθεση ψυχής του ήρωα, για τα όνειρα και τους αγώνες που θέλει ένας άνθρωπος να κάνει στη ζωή του, ένας αγώνας ουτοπικός με την πραγματικότητα, που προκαλεί πανικό στην εξουσία, ένας αγώνας για να κρατηθούν ζωντανά τα όνειρα μιας ζωής, που όμως σβήνουν σιγά-σιγά στη λήθη και τον συμβιβασμό.

Τη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Μιχάλης Τερζής. Στο έργο ακούγονται τρία τραγούδια σε στίχους Δημήτρη Λέντζου και μουσική Μιχάλη Τερζή, από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Νίκο Ανδρουλάκη, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη.

 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.30 και κάθε Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00

 

Έλα τώρα σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και κλείσε τα εισιτήρια σου!