ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΒΑΤΗΡΑ / ΟΜΑΔΑ ΑΜΑΛΓΑΜΑ – ΜΑΡΙΑ ΓΟΡΓΙΑ

 

 

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΒΑΤΗΡΑ / ΟΜΑΔΑ ΑΜΑΛΓΑΜΑ – ΜΑΡΙΑ ΓΟΡΓΙΑ
 

Τρίτη & Τετάρτη 19 -20 Ιουλίου 2016 , 19:00

Διάρκεια: 75΄

Σύλληψη-Χορογραφία-Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Μαρία Γοργία

Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου

Συμμετέχει ο Τίμος Ζέχας

Κείμενα: Samuel Beckett, Heiner Müller, Μαρία Γοργία, Σάνια Στριμπάκου

Βοηθός χορογράφου: Μυρτώ Δελημιχάλη

Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Μισουρίδης, Μαρία Γοργία

Φωτογραφίες: Αγγελική Σβορώνου, Γιάννης Μισουρίδης

Παραγωγή: Ομάδα Χορού Αμάλγαμα

 

«Με όση λογική της απομένει συλλογίζεται λάθος

Σ. Μπέκετ

 

«Σ΄ένα γυμνό χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ, μια γυναίκα κολυμπά ανάμεσα στις δοξασίες της, στις αντιφάσεις της, στην αναποφαστικότητά της και στα αδιέξοδα που, κατά κύριο λόγο, η ίδια δημιουργεί στον εαυτό της.

Πρόκειται για μια γυναίκα του σήμερα, η οποία στέκεται μετέωρη ανάμεσα σε επίμονα, αναπάντητα ερωτήματα και φόβους, αλλά ταυτόχρονα για το πιο προσωπικό μου έργο. Η κρίση μου είναι καταρχάς υπαρξιακή, αλλά ταυτοχρόνως κοινωνική, οικονομική, πολιτική, αξιακή, ηλικιακή.» Μαρία Γοργία

Η ομάδα Αμάλγαμα ιδρύθηκε από τη Μαρία Γοργία το 1996 στο Λονδίνο και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει είκοσι χορογραφίες και δεκαοκτώ παραγωγές στην Ελλάδα, τη Νέα Υόρκη και την Ευρώπη, σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και το Theatri di Vita, αλλά και σε εναλλακτικούς χώρους. Τα τελευταία χρόνια τα έργα της ομάδας διερευνούν ζητήματα ταυτότητας, ιστορίας και φύλου, με μια ιδιόμορφη γραφή-κριτική στις σύγχρονες συνθήκες, χρησιμοποιώντας παράλληλα ως βασική αρχή τη δημιουργική συμβολή των ερμηνευτών.

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό.